Intrebari si raspunsuri

 • Ce este leasingul operational?

  Este o solutie de finantare care va ofera posibilitatea de a plati pentru utilizarea unui vehicul, pe toata durata contractului, o rata lunara fixa, integral deductibila fiscal. Bunurile ce fac obiectul contractului de leasing se inregistreaza ca mijloace fixe in contabilitatea firmei de leasing. La finalul contractului de leasing, dumneavoastra inapoiati bunul folosit.

 • Ce este leasing-ul financiar?

  Leasingul financiar este operatiunea prin care o parte, denumita locator/finantator, transmite pentru o perioada determinata unui locatar/utilizator dreptul de folosinta asupra unui bun al carui proprietar este, contra unei sume periodice denumita rata de leasing.

 • Care sunt diferentele dintre leasingul financiar si leasingul operational?

  Atat in cazul leasingului financiar, cat si in cazul leasingului operational, compania finantatoare este proprietara autovehiculului pe durata contractului. Daca in cazul leasingului financiar, la final de contract utilizatorul achita valoarea reziduala si devine proprietarul autovehiculului, in cazul leasingului operational acest lucru nu este posibil. Astfel, daca optati pentru un leasing operational, la final de contract returnati masina finantatorului fara posibilitatea achizitiei.

 • Ce avantaje fiscale implica leasingul operational?

  In cazul leasingului operational rata dumneavoastra lunara este integral deductibila fiscal.

 • Autovehiculul utilizat a suferit o dauna. Cum trebuie sa procedez?

  In cazul unul accident rutier in urma caruia autovehiculul este imobilizat, contactati reprezentantii IBB LOGISTIK la adresa de e-mail office@ibblogistik.ro In cazul unui accident minor, in care sunt implicate maximum doua masini si nu sunt victime, puteti opta pentru completarea politei de constatare amiabila. Pentru cazurile in care nu a fost semnata constatarea amiabila, va trebui sa mergeti la sectia de politie de pe raza careia s-a produs accidentul, in maximum 24 de ore de la producerea evenimentului,

 • Care sunt documentele necesare pentru incheierea unui contract de leasing operational?

  Documentele necesare pentru incheierea unui contract de leasing operational sunt disponibile aici si aici pentru persoane juridice.

 • Unde trebuie platita rata de leasing?

  Puteti achita rata de leasing prin ordin de plata sau cash la orice banca. Pentru facturi a caror valoare nu depaseste 5.000 RON, puteti achita rata de leasing si cash la sediul IBB LOGISTIK SRL din Bucuresti